علوم کامپیوتر چیست ؟

علوم کامپیوتر یکی از کلاسیک‌ترین رشته‌ها در گروه رشته‌های کامپیوتر است که بر مبانی و اصول کامپیوتر تاکید بسیار دارد. علوم کامپیوتر پل ارتباطی دانش کامپیوتر و ریاضی است و مهمترین هدف آن دست‌یابی به بهترین الگوریتم‌های موجود (روش‌های حل مسأله‌) در کمترین زمان و با کمترین خطا و بیشترین دقت است. به عبارت دیگر هدف این رشته تربیت گروهی متخصص کامپیوتر است که با دید ریاضی‌تر و منطقی‌تر به حل مسائل مطرح شده در علوم کامپیوتر یا ریاضی بپردازند. این رشته دارای چهار حیطه محاسبات علمی ، نظریه الگوریتم‌ها ، سخت‌افزار ، سیستم‌های اطلاعاتی است.

بقیه در ادامه مطلب …
فارغ التحصیلان این رشته می توانند بیشتر و زودتر از فارغ التحصیلان رشته های دیگر کامپیوتر
نظیر فناوری اطلاعات -سخت‌افزار-نرم‌افزار در بازار کار قرار گیرند و موثرتر باشند چون دانشجویان
این رشته بیشتر با درس های مدیریتی و
مسایل منطقی برخورد میکنند و به همین دلیل یک کارشناس ارشد رشته علوم کامپویتر می تواند دروس بیشتری را برای تدریس
در دانشگاه برای رشته های کامپیوتر داشته باشد و در بازار کار نیز مدیریت مهندسان رشته های
کامپیوتر (فناوری اطلاعات – سخت‌افزار-نرم‌افزار )را می تواند بهتر انجام دهد .
در خارج از ایران این رشته در صدر انتخابات و طرفداران کامپیوتر قرار دارد و به عنوان رشته اصلی و مادر کامپیوتر شناخته می‌شود . محاسبات علمی در زمینه برنامه‌ریزی خطی ، غیرخطی ، آنالیز عددی و نرم‌افزار در ریاضی است ؛ یعنی در این گرایش کاربرد ریاضیات در کامپیوتر مطالعه می‌شود.

نظریه الگوریتم‌ها به بررسی راه‌های مختلف حل مسئله به یاری روش‌های بهینه‌تر ، سریعتر و بهتر می‌پردازد . به عبارت دیگر هدف این گرایش پیاده‌سازی و بهینه کردن الگوریتم است.

معماری یا ساختار کامپیوتر نیز در حیطه سخت‌افزار مطالعه می‌شوند و سیستم‌های اطلاعاتی هم به مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و سیستم‌های اطلاعاتی پرداخته‌است .

گفتنی است که تفاوت این رشته با مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار در این است که رشته علوم کامپیوتر برخلاف مهندسی کامپیوتر فاقد دروس آزمایشگاهی و کارگاهی است و بیشتر جنبه تحقیقات نظری دارد.

تسلط و علاقه به ریاضیات شرط اول موفقیت در رشته علوم کامپیوتر است و دانشجوی این رشته باید بتواند با استدلال ریاضی با مسائل برخورد نماید . در ضمن باید اطلاعات عمومی خوبی داشته و حتی پس از فارغ‌التحصیلی به مطالعه و تحقیق پشت نکند چون در طی تحصیل تنها اطلاعات پایه‌ای و کلی را فرا می‌گیرد و برای حضور در بازار کار باید خود تلاش کند و اهل مطالعه و تحقیق باشد.
معرفی اساتیت فاکولته کمپیوتر ساینس

فاکولته کمپیوتر ساینس